Royal Antwerp FC

Antwerp viert promotie met een nieuwe hoofdtribune

Antwerp is de kersverse eersteklasser van de Belgische voetbalcompetitie en heeft een nieuwe hoofdtribune gebouwd ter vervanging van een tribune die nog uit 1923 dateerde. De werken werden uitgevoerd door aannemer Ghelamco, waarmee Ergon en Prefaco reeds vroeger samenwerkten voor de bouw van een compleet gloednieuw stadion voor een andere eersteklasser, KAA Gent.

“State of the art” tribune
Het nieuwe tribunegebouw beschikt over alle moderne faciliteiten zoals kleedkamers, een mediacenter, horecazaken, vergaderruimtes, faciliteiten voor hulpdiensten, loges en VIPruimten. Met ongeveer 5 300 plaatsen is de nieuwe tribune ook net even groot als de oude tribune.

Naast een nieuwe tribune werd het hoofdveld opnieuw heraangelegd, net als de twee oefenvelden aan de voorkant van het stadion. Rondom het stadion werden ook nog infrastructuurwerken uitgevoerd die de toegankelijkheid en veiligheid van de supporters moeten garanderen.

Voorlopig blijft ook de huidige capaciteit van het stadion nl. 12 975 toeschouwers behouden, bedoeling is om dit op termijn op te trekken naar 20 000 plaatsen.

In juni werd de bouwvergunning goedgekeurd, in augustus zijn de sloopwerken gestart, en ondertussen is de nieuwe tribune al in gebruik genomen.

Technische fiche

Project: Tribune Royal Antwerp FC
Bouwheer: Royal Antwerp Football Club nv
Aannemer: CIT Blaton nv in opdracht van
Ghelamco Group
Architect: Jaspers-Eyers Architects
Studiebureau: Arcadis Zuiderpoort

Ergon leverde voor dit project

  • 10 000m² voorgespannen welfsels
  • Voorgespannen balken

CONTACTEER ONS

Wenst u graag meer informatie over ons of kunnen we u verder helpen bij uw eigen project?