The One – Brussel  

The One – Wonen en leven in het hart van Europa

Dankzij zijn ligging in het hartje van de Europese wijk, kan het vastgoedproject The One Brussels Europa binnen éénzelfde perimeter een mengeling van functies samenbrengen, die de wijk doen bruisen van dynamiek en gezelligheid.

Het project voorziet de oprichting van een gemengd gebouwencomplex van kantoren, woningen en winkels, met speciale aandacht voor de publieke ruimten, en daarmee wordt bijgedragen aan de ontwikkeling van deze strategische wijk.

Het project
Dit project bevat nu een toren met een horizontale mix van woningen en kantoren, een primeur in Brussel en België. Het architecturale ontwerp van deze uitdaging is het werk van B2Ai.

Het kantoorgedeelte kijkt uit op de Wetstraat, de zakenwijk dus, terwijl de achterkant van de site uit woningen bestaat. Op het gelijkvloers van de Etterbeeksesteenweg bevinden zich winkels, om er zo een levende en gezellige wijk van te maken.

Een duurzaam project
Aansluitend op de wil van de Europese instellingen om de milieuaspecten van de gebouwen te standaardiseren, besteedt het project een bijzondere aandacht aan de duurzame dimensie van de gebruikte bouwmethodes.

Energiebeheer – het kantoorgebouw is een passief gebouw, zodat het energieverbruik zéér laag is dankzij de studie en optimalisatie van de gebouwschil (zéér performante isolatie), de compactheid van het gebouw, de beperking van warmteverliezen door de beheersing van de luchtdichtheid van het gebouw, het beheer van de aanvoer van buitenaf en tot slot de optimalisatie van de toegepaste verwarmings- en koeltechnieken.

The One - Brussel
The One - Brussel
The One - Brussel
The One - Brussel

CONTACTEER ONS

Wenst u graag meer informatie over ons of kunnen we u verder helpen bij uw eigen project?