Ergon investeerde begin 2016 in een nieuwe machine voor het maken van een nieuw type vloerplaten, de SP500. Met dit nieuwe product zijn nog grotere overspanningen en grotere belastingen mogelijk.
Bovendien zijn deze vloerplaten nog minder gevoelig voor trillingen wat uiteraard resulteert in een hoger comfort. De vlakke onderzijde van de SP500 biedt ook mogelijkheden voor een makkelijke en economische afwerking.

De hogere brandweerstand van de SP500 is uiteraard een niet meer weg te denken voordeel voor de bouwheer. Dit alles maakt de keuze van vloerplaten als basis, veruit de de beste oplossing om sneller, duurzamer én betaalbaar te bouwen.

De nieuwe machine heeft een veel lager grondstoffenverbruik in de productie wat dus zorgt voor extreem lage CO2-emissies. De productie van vloerplaten bespaart tot 50% beton ten opzichte van massieve vloeren.
Het lichtere eigengewicht en de voorspanning bespaart ook nog eens zeer fors in de wapening. De vloer is 100% recycleerbaar en bij het industriële productieproces is er geen afval.

Ergon kan hiermee nu het volledige assortiment vloerplaten aanbieden.

Print