Een betonnen reputatie  

De Ergon montageafdeling is een aanwinst voor elke werf!

Wist je dat je de Ergon montageafdeling kan inzetten als onderaannemer, ook als er geen Ergon prefabelementen aan te pas komen? De  arbeiders zijn gekwalificeerd en krijgen regelmatig opleidingen in het veilig manipuleren en monteren van alle types prefab-elementen. Prefab  monteren is hun vak. De Ergon montagedienst is VCA** gecertificeerd.

“Hier, in het kasteel van Mirwart in Saint-Hubert zijn we met Ergon de feestzalen aan het renoveren. De wellness en het zwembad hebben we  al gedaan. De oude kasteelbrug liet zich niet zomaar doen: het was een hele uitdaging om binnen te geraken met onze 350 ton kraan.”

Thierry Dehalleux

Ploegbaas: lord of the castle

“We bouwen op de werf ‘Oosterweel’ 2 bruggen voor de Ring rond Antwerpen. Omdat het zo’n mooi project is, hebben we extra ons best  gedaan om de aannemer te overtuigen met ons in zee te gaan. Ik denk dat we er samen al achter zijn gekomen dat dit een heel goede beslissing was.”

Luc Brusselmans

Werfleider: lord of the Ring

“Hier in Brussel monteren wij het gebouw 16 voor de gevangenis van Haren. Met ons montageteam plaatsen we vooral prefabelementen van  de CRH-groep: kolommen, balken, welfsels, predallen, premuren, … alles wat in ons gamma zit. We zijn blij dat onze knowhow ook op deze gigantische werf in Brussel dat tikkeltje meer heeft bijgedragen.”

Alexander De Keersmaeker

Werfleider: lord of het prison

Een reputatie in beton

De betonnen reputatie van Ergon liegt er niet om: al meer dan 50 jaar is de betongigant uit Lier nauw betrokken bij de meest prestigieuze bouwprojecten in België. Als onderdeel van CRH Structural Concrete Belgium produceert Ergon niet alleen prefabelementen in klassiek of voorgespannen beton, met een eigen montageafdeling is het ook een rasechte onestopshop.

Met merken als d-Concrete!, ECHO, Prefaco, Schelfhout en Ergon biedt CRH Structural Concrete Belgium alle mogelijke betonnen structuren voor woning- en utiliteitsbouw aan. Na meer dan 50 jaar in de sector is Ergon een specialist in voorgespannen en gewapende prefabelementen.

Dirk Meylemans, hoofd Montage bij Ergon legt uit: “Het gamma van Ergon tart de verbeelding van menig architect. Voorgespannen structuren zoals kolommen, balken en vloerplaten zijn niet alleen sterker dan klassieke betonstructuren, maar ook voordeliger voor de portefeuille.”

Van ontwerp tot montage

Ergon heeft een eigen montageafdeling in huis, en dat maakt hen een echte onestopshop. “Maar wij plaatsen niet alleen producten uit de groep. Onze montageafdeling is een volwaardig bouwbedrijf dat ook in gemengde bouwprojecten, met een combinatie van elementen van de groep met andere elementen, een aanwinst is voor de werf. Onze jarenlange expertise met betonnen structuren hebben we natuurlijk altijd in de rugzak. Van eendagswerven tot grote projecten als de Ghelamco Arena, de reputatie van Ergon is gegoten in beton!”

De montageafdeling is VCA**-gecertificeerd. Bovendien beschikken alle montageploegen ook over alle nodige technische knowhow. “Zo zetten wij volop in op digitalisering. Al onze montageploegen werken met smartphones en tablets en ze gebruiken dezelfde technische tekenprogramma’s die gebruikt worden in de ontwerpfase. Een grote troef, want zo worden eventuele problemen in een mum van tijd opgelost.”

Volwaardige bouwpartner

Waar montage in het verleden slechts een extra dienst was bij de verkoop van elementen uit de groep, wil Dirk af van dat imago. “Wij zijn een volwaardig bouwbedrijf met de kennis in huis om zelfs de ingewikkeldste projecten tot een prachtig einde te brengen. Als bouwpartner kan Ergon ontzorgen, van ontwerp tot transport en montage, een grote meerwaarde voor zowel bouwheren als architecten dus!”

Lees nog meer interessante artikels in ons magazine Element!