Een betonnen reputatie  

De betonnen reputatie van Ergon liegt er niet om: al meer dan 50 jaar is de betongigant uit Lier nauw betrokken bij de meest prestigieuze bouwprojecten in België. Als onderdeel van CRH Structural Concrete Belgium produceert Ergon niet alleen prefabelementen in klassiek of voorgespannen beton, met een eigen montageafdeling is het ook een rasechte onestopshop.

Met merken als d-Concrete!, ECHO, Prefaco, Schelfhout en Ergon biedt CRH Structural Concrete Belgium alle mogelijke betonnen structuren voor woning- en utiliteitsbouw aan. Na meer dan 50 jaar in de sector is Ergon een specialist in voorgespannen en gewapende prefabelementen.

Dirk Meylemans, hoofd Montage bij Ergon legt uit: “Het gamma van Ergon tart de verbeelding van menig architect. Voorgespannen structuren zoals kolommen, balken en vloerplaten zijn niet alleen sterker dan klassieke betonstructuren, maar ook voordeliger voor de portefeuille.”

Van ontwerp tot montage

Ergon heeft een eigen montageafdeling in huis, en dat maakt hen een echte onestopshop. “Maar wij plaatsen niet alleen producten uit de groep. Onze montageafdeling is een volwaardig bouwbedrijf dat ook in gemengde bouwprojecten, met een combinatie van elementen van de groep met andere elementen, een aanwinst is voor de werf. Onze jarenlange expertise met betonnen structuren hebben we natuurlijk altijd in de rugzak. Van eendagswerven tot grote projecten als de Ghelamco Arena, de reputatie van Ergon is gegoten in beton!”

De montageafdeling is VCA**-gecertificeerd. Bovendien beschikken alle montageploegen ook over alle nodige technische knowhow. “Zo zetten wij volop in op digitalisering. Al onze montageploegen werken met smartphones en tablets en ze gebruiken dezelfde technische tekenprogramma’s die gebruikt worden in de ontwerpfase. Een grote troef, want zo worden eventuele problemen in een mum van tijd opgelost.”

Volwaardige bouwpartner

Waar montage in het verleden slechts een extra dienst was bij de verkoop van elementen uit de groep, wil Dirk af van dat imago. “Wij zijn een volwaardig bouwbedrijf met de kennis in huis om zelfs de ingewikkeldste projecten tot een prachtig einde te brengen. Als bouwpartner kan Ergon ontzorgen, van ontwerp tot transport en montage, een grote meerwaarde voor zowel bouwheren als architecten dus!”